Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Pita Od Sira Slatka

Pita Od Sira Slatka

Zatim na nadjev prebacite i drugi dio tijesta koji ste već razvaljali i to je to. Ulijte nadjev od sira u kalup i ravnomjerno ga rasporedite.

Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih rijeci koje trazite s nekih pouzdanih blogova i dobro nadam se da ce vam ovo puno pomoci

Pita od sira jedan je od onih specijaliteta koji su dobrodošli na svakom stolu. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta. 200 g testenine po želji 250 g svežeg sira 250 ml kisele pavlake 10 kom listova za štrudlu 1 kesica.

Slatka Ali Osvjezavajuca Pita Od Krem Sira I Borovnica
cijeli clanak posjetite ovdje: https://crnibombarder.com/slatka-ali-osvjezavajuca-pita-od-krem-sira-i-borovnica-1773
Dobro umutiti maslac sa brašnom, dodati sir i so i umesiti glatko testo pa ga ostaviti da stoji jedan sat. Svaki list premazati filom od sira (oko 3/4 lista), pa zarolati. Pita od sira jedan je od onih specijaliteta koji su dobrodošli na svakom stolu.

Tikvice oguliti, izrendati na krupno rende, posoliti sa ravnom kašikom soli i ostaviti pola sata da omekšaju i puste vodu.

Zatim na nadjev prebacite i drugi dio tijesta koji ste već razvaljali i to je to. Posebno izgnječiti sir sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati otopljen maslac, slatku pavlaku, griz, mlevene karanfiliće, ekstrakt vanile i sneg od belanaca. Ovo je recept marije filipaj s kojim ćete postići baš taj efekt pite od sira.

Jednostavno se priprema, ali ipak je umijeće napraviti ju nježnom i prhkom tako da se samo topi u ustima. In kolači, pite, razni kolači jul 28, 2017 10,005 views. Nekome na djetinjstvo, nekome na posjete baki, a nekome na prve slastičarske pokušaje.

Pita Sa Sirom Slatka Coolinarika
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.coolinarika.com/inspiracija/pita-sa-sirom-slatka-222e75e6-6321-11eb-b5b9-0242ac12002d
Sastojci za slatku pitu sa sirom: Tikvica, meriti očišćene 600 g. Ništa u ovoj piti nije komplicirano niti najmanje izazovno, a sama pita je odlična.

Dobra stara pita od sira nostalgičan je podsjetnik:

4.5 (+4) ‹ pita od sira i oraha najbolji recept pita. Tikvica, meriti očišćene 600 g. Savijača od sira na drugačiji način osim klasičnog nadjeva ima i zamamno ukusan premaz koji se stavlja između kora.

Dakle ako ste lijeni za razvlačenje kora i rolanje pravih. Zatim na nadjev prebacite i drugi dio tijesta koji ste već razvaljali i to je to. Zamotajte i poredajte u namašćenu tepsiju.

Pita Od Sira
cijeli clanak posjetite ovdje: https://slatkisvijet.com/recepti/bakina-kuhinja/pita-od-sira
Zatim na nadjev prebacite i drugi dio tijesta koji ste već razvaljali i to je to. Ovo je recept marije filipaj s kojim ćete postići baš taj efekt pite od sira. A ovaj recept je idealan da ga pripremite sutra za doručak.

Na tijesto stavite nadjev, pokrijte drugim dijelom tijesta, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na temperaturu od 180°c oko 50 minuta.

Pita od sira jedan je od onih specijaliteta koji su dobrodošli na svakom stolu. Dobro izmiješati sir i jaja, dodati im rajčice ili kečap, sitno nasjeckan luk, peršinov list i mrvice toliko da se dobije čvršća masa. Ovo je recept marije filipaj s kojim ćete postići baš taj efekt pite od sira.

Posting Komentar untuk "Pita Od Sira Slatka"